Rethymnon – med strand, havn, shopping og severdigheter

12 kilometer med bystrand, Kretas vakreste havn, gode shoppingmuligheter og fascinerende arkitektur og historie er bare noe av Rethymnon, Kretas tredje største by har å by på. Med beliggenhet på nordkysten av Kreta mellom Chania og Heraklion, gir Rethymnon muligheter til å oppleve det beste av Kreta, med varme temperaturer, flott sandstrand, sjarmerende gamleby og moderne shoppingmuligheter.

Rethymnon er også studentbyen på Kreta, og byen vil derfor alltid ha et solid kulturelt tilbud stort sett året rundt.

Rethymnon

Rethymnon strand

Rethymnon har en vakker strand som strekker seg 12 kilometer østover fra sentrum. Langsmed sandstranden finner man utallige hotell, restauranter og butikker. På stranden finner man et godt tilbud av vann og strandaktiviteter.

Gamlebyen Rethymnon

Rethymnon har vært bebodd i over 3500 år, og har som andre byer i Kreta bevis for ulike okkupanter gjennom århundrene. Beveg deg gjennom de sjarmerende trange gatene i gamlebyen mens du går fra en severdighet til neste. Gamlebyen er dog en severdighet i seg selv, med utallige vakre historiske bygninger i bysantiner, venetiansk og romersk stil. Merk de mange vakre buede døråpningene og steintrappene som gir sitt preg til Rethymnon.

Severdigheter i Rethymnon

Rethymnon byr på flere severdigheter enn man kan liste opp, men nedenfor finner du en oversikt over de mest populære bygningene og minnesmerkene i Rethymnon og gamlebyen.

Den lille venetianske havnen hadde en viktig strategisk rolle etter at den ble bygget under venetiansk styre. Havneområdet har siden gjennomgått flere forbedringer, og er regnet som Kretas vakreste havn. Det er et populært område for å nyte et bedre måltid og kald og varm drikke mens man nyter den vakre havneutsikten.

Loggia, et gammelt gentlemannshus for den venetianske adelen stammer fra 1500-tallet og fungerer i dag som informasjonssenter for kulturministeret.

På Platanos torget i sentrum av gamlebyen finner man Rimondifontenen som ble bygget i 1626 for å gi innbyggerene rent drikkbart vann.

Den facinerende Nerantsesmoskeen er en tidligere kirke som ble konvertet til moske under ottomansk styre. I dag benyttes moskeen som musikkonservatorium.

Den stolte borgen Fortezza ligger på en bakketopp og er en dominerende skikkelse med en uslåelig utsikt over Rethymnon og Middelhavet. Det anbefales spesielt å bevege seg opp til festningen på kveldstid hvis man vil oppleve utsikten på sitt beste. Festningen ble bygget i 1590 for å beskytte mot pirater og tyrkerne. I dag finner man Arkeologisk museum i Fortezza borgen. Merk at museet er stengt på mandager.

Historisk museum hører til i gaten Vernardou 28-30 i en gammel venetiansk bygning i gamlebyen. Her utstilles forskjellige gjenstander som stammer fra 1600-1900 tallet.