Agios Nikolaos – med innsjø i sentrum

Den sjarmerende byen Agios Nikolaos ligger i den vakre Mirabello-bukten med Sitia-fjellene som et nydelig bakgrunnsbilde. Agios Nikolaos er en gledelig unik by, forskjellig fra de andre byene på Kreta.

Agios Nikolaos
Innsjøen Voulismeni i Agios Nikolaos med de tradisjonelle fargerike fiskebåtene.

Sentralt i byen finner man innsjøen Voulismeni som ifølge legendene ble brukt som badeplass av gudene Athena og Artemis. Det sies at innsjøen er bunnløs og at tyskerene dumpet stridsvogner og våpen der på slutten av andre verdenskrig. Rundt innsjøen finner man en populær promenade og et yrende liv med gallerier, kaféer, restauranter og et lite utendørs teater. Fra innsjøen kan man vandre opp de svingete bakkene og gatene gjennom den trivelige byen. Spesielt på kveldstid gir promenaden og havneområdet muligheter til spesielle spaserturer med en fantastisk visuell opplevelse toppet med de vakre fargerike fiskebåtene som dekorerer innsjøen.

Strender i Agios Nikolaos

Det er 3 bystrender i Agios Nikolaos, med sandstranden Almyros 1 kilometer sør for byen som den beste av bystrendene. Men den aller beste stranden rundt Agios Nikolaus er Ammadoura kun 3 km fra byen. Ved Ammadoura finner man også et rikt utvalg av hotell og spisesteder.

Agios Nikolaos ligger 70 kilometer øst for Heraklion, i nærheten av den historiske byen Lato.